Rijles

Als je bij mij rijles volgt, wil ik dat je zo snel en makkelijk mogelijk je rijbewijs haalt. Het rijbewijs kost al genoeg en elke euro die het minder kost is meegenomen. Daarom werk ik met de RIS methode, dat staat voor Rijopleiding in stappen. Deze methode helpt je stap voor stap naar je rijbewijs. De RIS bestaat uit 4 modules, en in totaal zitten hier 46 scripts in. Elk script is een onderdeel wat je nodig hebt om uiteindelijk je rijbewijs te halen, bijvoorbeeld gas geven. Het script is zo opgebouwd dat je leert wat je moet doen en waarom. In de rijles hoor je steeds welk script je de volgende rijles gaat leren. Dit script kan je dan voorbereiden in het RIS boek. Elke script wordt beoordeeld met een cijfer, wat op je leskaart gezet wordt.

Nadat je de scripts van de eerste en de tweede module hebt afgerond, bouwen we een toetsmoment in. Zo oefen je alvast met het toetsen, en weet je waar je sterke punten zitten en waar je nog wat sterker in moet worden. Na het afronden van de derde module ga je op tussentijdse toets bij het CBR. Dit is een oefenexamen, waardoor je goed voorbereid naar je praktijk examen toe gaat. Als je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert tijdens de tussentijdse toets krijg je voor het eerstvolgend praktijk examen vrijstelling, en hoef je dan dus geen bijzondere verrichtingen meer te doen. Dat is mooi meegenomen. Na de tussentijdse toets rond je module vier af met het praktijk examen.

Door het leren met de RIS methode heb je dus de volgende voordelen:

  • Structuur in je rijopleiding
  • Minder lessen nodig doordat je thuis de les voorbereid
  • Je leskaart laat precies zien waar je bent in de rijopleiding
  • Hoger slagingspercentage

De combinatie van de RIS methode met de manier waarop ik mijn lessen aan jou aanpas, zorgen ervoor dat je op een zo ontspannen mogelijke manier, met zo weinig mogelijk lessen je rijbewijs haalt.

De lessen starten en eindigen op het station in Breda en duren 75 minuten.

Als je bij mij komt lessen, krijg je een inlogcode om op Plango in te loggen. Hier kan je alles bijhouden wat met je rijopleiding te maken heeft. Je leskaart staat er op, al je rijlessen, de facturen en je betalingen. Ook is het mogelijk om zelf rijlessen online te plannen. Super handig, toch?

Ik geef rijles in een (aangepaste) automaat. Deze automaat heeft de volgende mogelijkheden:
– Standaard automaat zonder aanpassingen
– Gaspedaal links
– Handbediende gas en bedrijfsrem
– Hendel om de richtingaanwijzer met rechts te bedienen
– Hendel om de ruitenwisser met links te bedienen

Deze aanpassingen zorgen ervoor dat ook mensen met een fysieke beperking bij mij kunnen lessen.

Er is voor gekozen om volledig les te geven in de (aangepaste) automaat. Mijn ervaring is dat veel leerlingen uit mijn doelgroep vroeg of laat overstappen naar de automaat omdat het meer rust geeft. Er vallen in de automaat veel handelingen weg waardoor het leren autorijden weer leuk wordt. Daarnaast is meer dan de helft van de verkochte nieuwe auto’s ook een automaat door de opkomst van de hybride en elektrische auto’s. Ouders hebben hierdoor vaak al een automaat, waardoor de keuze ook sneller hierop uitkomt.

Voor mensen met een rijbewijs die een rijtest moeten afleggen bij het CBR is het mogelijk om zowel in de schakelauto als de (aangepaste) automaat les te krijgen.

Iedereen die in Breda en omstreken rijles wil volgen voor rijbewijs B in een (aangepaste) automaat, kan zich bij mij aanmelden.