Theorie

Voor het behalen van je rijbewijs moet je ook een theorie examen doen. Om je kans op slagen zo groot mogelijk te maken is het belangrijk er goed voor te leren. Je kan bij mij een code kopen om thuis te leren en oefenen met ITheorie. Dit is een complete online methode met het theorieboek, gevaarherkenningsituaties en 50 oefenexamens. Door deze methode ga je goed voorbereid naar je examen. Het is ook mogelijk om individuele theorieles af te spreken. Dit kan voor de volledige theorie, of alleen voor hetgeen waar jij graag extra uitleg over wilt hebben. Ik help je dan waar nodig.

Het theorie examen bestaat uit twee delen, 25 vragen gevaarherkenning en 40 vragen over de verkeersregels. De vragen over gevaarherkenning bestaan uit een foto van een verkeerssituatie, met altijd 3 dezelfde antwoorden:

  • Remmen
  • Gas los laten
  • Niets doen

Je geeft als antwoord wat je in die verkeerssituatie zou doen. Van deze 25 vragen mag je er 12 fout hebben. Van de 40 vragen over de verkeersregels mag je er 5 fout hebben. Zit je bij allebei de onderdelen op het maximale aantal fouten of minder, dan ben je geslaagd.

Er zijn verschillende soorten examens die je af kan leggen. Zo is er de mogelijkheid voor een standaard examen, een individueel examen, een examen met extra tijd, een Engelstalig examen of een examen met tolk. Mocht je willen weten wat voor jou het beste is, neem dan contact met mij op door te bellen naar 06-48949530 of stuur een mail naar info@rijschoollinda.nl.